Foto: Ronald Jansen. @rnld.jansen

Ga ijsklimmen in Eispark Ost-Tirol

door

Heb je ooit geklommen? Dan zal ijsklimmen in Ost-Tirol jouw hart zeker sneller doen kloppen. En ook als je geen klimmer bent (zoals ik), dan moet je dit toch echt wel eens proberen tijdens het wintersporten. Compleet bepakt met stijgijzers, ijsbijlen, klimschoenen (stevige wandelschoenen zijn ook oké) en een tuigje klim je zo de stijle ijswand omhoog. Eng is het niet, wel een ontzettende kick om het te doen.

IJsklimmen Ost Tirol

IJsklimmen in Eispark Ost-Tirol

IJsklimmers zullen hun hart ophalen bij het horen en zien van het Eispark Ost-Tirol. En dat heeft een reden, het Eispark Ost-Tirol is de grootste ijsklimwand van Oostenrijk. De beklimbare waterval wordt ‘kunstmatig’ in tact gehouden. Het komt er dus op neer dat de waterval met sproeiers nat wordt gehouden. En dat water vriest in Ost-Tirol in no-time aan, want het stukje waar het Eispark ligt, is het koudste gebied van heel Oostenrijk. Niet voor kou-kleumen dus. Maar ik kan je verzekeren dat tijdens het ijsklimmen je het geen moment koud hebt.

IJsklimmen

Eispark Ost-Tirol brengt ijsklimmen tot een volgend niveau. Zo zijn er meer dan 50 verschillende routes naar boven. Natuurlijk is er onderscheid in routes voor de beginners, gevorderden en experts. Mocht je nog nooit het ijs hebben beklommen, dan kan je er natuurlijk ook lessen nemen. Samen met een klein groepje en een paar goede begeleiders wordt je helemaal wegwijs gemaakt in de ijsklimwereld. Je leent de volledige uitrusting, krijgt uitleg over hoe je het beste kan klimmen en uiteraard word je gezekerd, zodat je niet naar beneden kan vallen.

Ost-Tirol-IJsklimmen-2
Foto: Ronald Jansen. @rnld.jansen

Overnachten

Slapen doe je na het ijsklimmen als een prins. Het klimmen is namelijk vrij zwaar voor je armen en benen. En ook de kou zal je na een welverdiend drankje een goede nachtrust geven. Overnachten doe je in het Matreier Tauernhaus. Daar maakt je de gehele klimsfeer mee, want vrijwel alle ijsklimmers overnachten daar. Boek dus op tijd. In de avond kan je uiteraard genieten van een heerlijke Oostenrijkse maaltijd en ook ’s ochtends staat het royale ontbijt voor je klaar. Na het ontbijt vul je je thermoskan met thee en loop je binnen een kwartiertje naar het Eispark Ost-Tirol. Zorg ervoor dat je goede warme kleding en eventueel een lawine reflector bij je hebt. Have fun!

AlpenBergenEuropaOostenrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.