Beklim de stijle rotswanden van het Zwarte Woud

door


Midden in het grootste bosgebied van Duitsland zit de gids al op je te wachten. Na enkele instructies, volg je hem richting de plek waar het moet gebeuren. Met klamme handen leg je het touw met een handige knoop aan je harnas. Je kijkt nog een keer vol spanning omhoog naar de stijle rotswand die je gaat trotseren, maar met de bemoediging van de gids in je rug neem je vol zelfvertrouwen de eerste stap omhoog. Met beide handen zoek je naar een greep waarmee je je lichaam naar boven kan hijsen. Voor je het weet ben je los, en niet veel later ben je vergeten dat je al 10 meter boven de grond bent. De top van de route bereiken, die de gids voor jou heeft aangelegd, dat is de enige optie. Als hij het kan, kan jij het ook! We nemen je mee uit klimmen in het Zwarte Woud

Klimmen in het Zwarte Woud

Klimmen Zwarte Woud

Eerste ervaring of fanatieke rotsklimmer

Een wandeling door de bergen zal voor jou niet iets nieuws zijn, maar rotsklimmen is daarentegen een heel ander verhaal. Het is een vaardigheid die je moet leren, terwijl veiligheid ook goed in acht moet worden genomen. Ondanks dat je aan een touw bent gezekerd, is het niet zonder risico! Dit was onze eerste ervaring met rotsklimmen. Daarom zijn we, onder leiding van een gids, het klimmen gaan proberen in Todtnau, een dorpje in het Zwarte Woud. Uit het niets doemen hier de stijle rotswanden op, waar een fanatieke rotsklimmer los kan gaan of juist een beginner zijn eerste grepen van het vak leren.

Klimmen Zwarte Woud

Leer rotsklimmen in het Zwarte Woud

Tijdens deze eerste ervaring leerden wij verschillende basisvaardigheden, zoals het zekeren en abseilen. Onze gids beklom de route als eerste, om het touw aan de bovenkant van de rotswand vast te leggen. Hierdoor konden wij afkijken hoe hij naar boven klom. Dit maakte het wat makkelijker, en daardoor ook leuker voor een eerste keer. De knopen werden door onze gids vastgelegd, totdat we het zelf konden. Naast beginners zagen we ook gevorderden klimmen. Zolang je je eigen uitrusting hebt, kan je hier helemaal gratis aan de slag. Al met al was het klimmen een top ervaring in het Zwarte Woud! 

Klimmen Zwarte Woud
Klimmen Zwarte Woud
Klimmen Zwarte Woud

ActiviteitDuitslandEuropaKlimmenTheOutdoors.nlZwarte Woud

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.