Grijp je kans! De National Park Week in Amerika komt er weer aan

door

Wie ooit een Nationaal Park in Amerika heeft bezocht, weet dat deze parken schatten van ongekende waarde zijn. Het zijn stuk voor stuk must visits als je door Amerika reist. De meeste Nationale Parken kun je het hele jaar door bezoeken. Maar 1 week per jaar, worden alle parken extra in het zonnetje gezet. Dat is tijdens de National Park Week. De National Park Week vindt dit jaar plaats van 21 t/m 29 april 2018 en heeft als thema ‘Park Stars’. Denk daarbij aan activiteiten die in het teken staan van de sterrenhemel, maar ook aan het eren van alle supersterren, waarmee je de duizenden vrijwilligers kunt vergelijken, die de Nationale Parken rijk zijn. Tijdens de National Park Week nodigen parken in het hele land iedereen uit om verhalen en ervaringen met elkaar te delen tijdens de speciale programma’s en evenementen die worden georganiseerd.

Keuzes, keuzes en nog meer keuzes

Het aller bekendste National Park is natuurlijk de Grand Canyon. Combineer je bezoek aan dit park met ‘nabijgelegen’ parken, zoals Arches National Park, Capitol Reef National Park, Zion National Park, Bryce Canyon National Park, Sequioa National Park en Yosemite National Park. Ook Death Valley mag niet op je lijstje ontbreken. In deze woestijn kan het ’s nachts vriezen en overdag wel 50 graden worden. Knappe jongen als je daar kunt overleven. De meeste dieren kunnen dat dan ook niet. Vandaar de naam Death Valley. Ga je naar Alaska, dan heb je keuze uit maar liefst acht Nationale Parken, waarvan Denali National Park de bekendste is vanwege de aanwezigheid van Mount Denali. Ook de Rocky Mountains, met onder andere Yellowstone National Park behoort tot de grote favorieten. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Kijk daarom vooral even op de site Find Your Park welke parken jij het beste kunt bezoeken.

National Parks Adventures

Heb ik je nog niet helemaal overtuigd? Of wil je alvast wegdromen? Op Netflix kun je een documentaire bekijken over Amerika’s natural wonders: National Parks Adventures. Tijdens deze 42 minuten durende video neemt Robert Redford je mee op reis door ongekende wildernis en de meest fascinerende landschappen van Amerika’s nationale parken.

Toegang

21 april 2018 kun je alle National Parks in Amerika gratis bezoeken. Een fantastische kans! Bereid je wel voor op extreme drukte die dag. Wil je liever een andere keer door het jaar heen een park bezoeken, dan raden we je aan om een ‘America the Beautiful Pass‘ te kopen. Dit kost je 80 dollar, maar die kosten heb je er vrij snel uit gehaald. De pas is namelijk 12 volle maanden geldig en geeft je toegang tot alle Nationale Parken, National Recreation Areas, National Monuments, etc. die bij de NPS horen. (Let op: Monument Valley hoort hier bijvoorbeeld niet bij, omdat dat park niet door de NPS wordt beheerd, maar door de Navajo indianen.) Bij het overgrote deel van de parken krijgen alle passagiers van een auto of camper toegang.

EventkalenderNationale ParkenNoord-AmerikaTheOutdoors.nlVerenigde Staten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.