Credits: Francesco Carovillano

Dit zijn de leukste outdooractiviteiten in en om Hamburg

door

Hamburg, de grootste havenstad van Duitsland, is dit jaar het strijdtoneel van de EK-groepswedstrijd Nederland-Polen. Een mooie gelegenheid dus voor het oranjelegioen om, naast de wedstrijd, ook de stad en omgeving te ontdekken. Hamburg heeft voetbalfans, die van outdooractiviteiten houden, namelijk voldoende te bieden. Zo kun je er in de buurt prima wandelen, mooie wijken verkennen of in stadsparken relaxen. In dit artikel zetten we een aantal van die activiteiten voor je op een rijtje en stellen de bruisende stad Hamburg aan je voor.

De leukste outdooractiviteiten in en om Hamburg
Credits: Florian Trykowski

Hamburg, een atypisch Duitse stad vol met outdooractiviteiten

Denk je aan Duitsland, dan gaan de gedachten al snel uit naar bier, lederhosen en schlagers. Hamburg loopt in dit geval echter volledig uit de toon. Het is voor Duitse begrippen namelijk een atypische stad. Als één van de weinige havensteden van het land tref je hier een heel andere sfeer aan, bestaande uit een mix van moderne cultuur, de geur van vers gevangen vis en oude pakhuizen. Tel daarbij op dat de inwoners van Hamburg ook nog eens hartstikke vriendelijk zijn, en je hebt een uitstekende mix te pakken voor een lang weekend weg.

Hamburg is dus meer dan alleen het EK-voetbal en de groepswedstrijd Nederland-Polen. Als je dan toch in de stad bent, is het verstandig om op ontdekkingsreis te gaan. Gelukkig vind je in Hamburg voldoende outdooractiviteiten, die je prima kunt combineren met een bezoek aan de wedstrijd. In dit artikel hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

De leukste outdooractiviteiten in en om Hamburg
Credits: Michael Freitag

De leukste outdooractiviteiten in en om Hamburg

Ben jij klaar om de leukste outdooractiviteiten in en om Hamburg te ontdekken? Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet. Klik op één van de onderstaande links om direct naar de betreffende activiteit te gaan, of scroll naar beneden om ze in alle rust te bekijken.

Wandel door Hafencity

Hafencity combineert moderne architectuur met de flair van weleer. Vroeger werden de oude pakhuizen die je in deze buurt vindt namelijk gebruikt voor opslag. Inmiddels is daar een moderne buurt bijgekomen, waardoor oud en modern op een leuke manier met elkaar gemixt worden. Deze buurt behoort inmiddels ook tot de hipste van Hamburg, en een wandeling door deze buurt geldt als één van de leukste outdooractiviteiten in de stad. Terwijl je door de buurt struint kun je genieten van de leuke sfeer, pauzeren in één van de vele cafés, en de wereldberoemde Elbphilharmonie van dichtbij bekijken.

Is Hafencity iets voor jou? Lees dan dit artikel over 11 dingen die je in deze buurt kunt doen.
De leukste outdooractiviteiten in en om Hamburg
Credits: Gunther Bayerl

Verken de haven van Hamburg op de fiets

Stel je voor dat Nederland de eerste wedstrijd tegen Polen glorieus doorstaat. Wat is er dan mooier om in je oranje voetbalshirt door de haven van Hamburg te fietsen, terwijl je wordt gefeliciteerd door de inwoners van de stad? Misschien ietwat overdreven, maar zelfs als een triomftocht uitblijft behoort fietsen door de haven nog steeds tot de leukste outdooractiviteiten van Hamburg. Deze 14 kilometer lange route door de haven is super afwisselend en voert langs een aantal bekende plekken. Ook zul je een aantal keer moeten overvaren, wat het fietsspektakel natuurlijk compleet maakt.

Wil je deze tocht graag doen? Op deze website vind je meer informatie over de route.
Credits: Florian Trykowski

Zoek ontspanning in één van de stadsparken van Hamburg

Heb je iets teveel gedronken voor, tijdens of na de wedstrijd? Of heb je gewoon zin in een meer ontspannen outdooractiviteiten in Hamburg? In de stad barst het van de mooie stadsparken, waar je met mooi weer heerlijk kunt relaxen. De bekendste van allemaal is waarschijnlijk het Alsterpark, waar je aan de oevers van de Alstersee nog even kunt nagenieten van de wedstrijd. Geeft de binnenstad je echter nog teveel prikkels, dan kun je er echter ook voor kiezen om naar één van de vele stadsparken buiten het centrum uit te wijken.

Een overzicht van alle stadsparken vind je in dit handige overzicht.

Ga wandelen rondom Hamburg

Ben jij niet zo’n stadsmens en zoek je liever de natuur op? Dan is de omgeving rondom Hamburg de ideale plek om te gaan wandelen. Rondom de stad vind je namelijk heides, moerassen, bossen en rivieren. Wandelwegen vind je hier dan ook in overvloed. Kies bijvoorbeeld voor een mooie wandeling langs de Elbe, of laat je verrassen door de prachtige Boberger Dünen.

Aan wandelingen geen gebrek rondom Hamburg. De 11 mooiste wandelingen rondom de stad vind je in dit informatieve artikel.

Bezoek de Hanzestad Lüneburg

Ten zuiden van de stad Hamburg ligt het pittoreske plaatsje Lüneburg. De oude binnenstad is zonder twijfel een lust voor het oog, waar je voor of na de wedstrijd van het Nederlands elftal heerlijk doorheen kunt slenteren. In de stad barst het van de leuke cafeetjes en barretjes. Overigens kun je het bezichtigen van Lüneburg prima combineren met een bezoekje aan de Lüneburger heide. Op deze manier combineer je twee leuke outdooractiviteiten rondom Hamburg in één trip.

Wil jij Lüneburg bezoeken? Op deze website vind je meer informatie over deze historische en mooie Hanzestad.
Credits: Francesco Carovillano

Juich voor Nederland in de fanzone

Heb je geen kaartjes voor de wedstrijd Nederland-Polen kunnen bemachtigen, maar wil je wel genieten van de sfeer van het EK in Hamburg? In de stad is voor voetbalfans een zogenaamde fanzone ingericht, waar je de wedstrijd prima kunt volgen. Daarnaast kun je natuurlijk ook in één van de vele bars de wedstrijd zien. Combineer het volgen van de wedstrijd met één van de bovenstaande outdooractiviteiten in en om Hamburg, en je hebt de ideale citytrip te pakken waar voetbal en buitenleven centraal staan.

Alle informatie over de fanzone in Hamburg vind je op deze website. Kijk je liever de wedstrijd in één van de vele bars in de stad? Neem dan eens een kijkje naar dit overzicht, waar een aantal van de leukste bars van de stad worden vermeld.
ActiviteitBikingDuitslandEuropaHikingTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.