Piné Cembra is de onontdekte parel van Trentino

door

Trentino is dé regio in Italië die lekker op auto of treinafstand van Nederland ligt en je werkelijk alles biedt. Van de mooiste meren tot toffe hikes en van prachtige wijngaarden tot epische wegen, vergezichten en natuurlijk het allerlekkerste eten. Maar in binnen Trentino is er nog gigantisch veel te ontdekken. Zo kwamen we in de regio van Piné Cembra en we vertellen het je, hier moet je absoluut een bezoekje aan brengen.

In Piné Cembra ben je één met de locals

Het mooie aan Piné Cembra is dat het op relatief korte afstand alles te bieden heeft. Van de mooiste Agriturismo’s in de wijngaarden tot prachtige meren, Italiaanse cultuur en natuur. Je zou bijna zeggen dat dit een goede trekpleister is voor toeristen, maar niets is meer waar. Mocht je de kentekens en gesprekken op de terrassen willen checken, dan hoor en zie je vrijwel alleen maar Italianen. En dat is prachtig, want zo ontdek je het échte en pure Italië.

Piramidi Di Terra Di Segonzano

Wil je een toffe hike maken en een werkelijk fantastisch natuurwonder aanschouwen? Dan moet je de Piramidi Di Terra Di Segonzano (Earth Pyramids of Segonzano) bezoeken. Zorg voor goede schoenen, want het is een wandeling die redelijk pittig kan zijn. Loop deze route dan ook niet vol op de dag. Na de hike kan je heerlijk ontspannen en een hapje eten bij Ristobar chiosco alle piramidi. Mocht je iets meer verkoeling zoeken, ga dan verder met jouw hike (of even met de auto of fiets) naar Cascata del Lupo.

Cascata del Lupo / Wolf’s waterfall

Piné Cembra Cascata del Lupo
Foto: Ronald Jansen

Verkoeling ga je absoluut vinden bij Cascata del Lupo. Deze waterval ligt praktisch aan de Europese E5-trail, maar echt veel mensen ga je hier niet vinden. Dat is mooi, want dan kan jij even genieten van dit natuurverschijnsel, lekker afkoelen en hét perfecte plaatje schieten. Vanaf 36 meter klapt het water zo naar beneden de vallei van Piné Cembra in.

De meren van Piné Cembra

Piné Cembra is bij uitstek de plek om de Italiaanse cultuur en natuur af te wisselen, met een heerlijk verfrissende duik. De kraakheldere meren zijn bij uitstek de plekken om lekker te chillen. Geen massale bedoelingen en hippe beachclubs, maar iets meer rust en authentieke plekken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Lago di Serraia en Lago delle Piazze. Mocht je een iets meer bijzonder plekje willen zien, dan is Lago di Lases of Lago di Santa Colomba the place to be.

Vino en overnachten

Wil je écht bijzonder overnachten in Piné Cembra, dan slaap je natuurlijk bij een agriturismo. Heel veel keuze is er niet, maar ga naar Agriturismo Maso Pomarolli. De kleine Italiaanse familie heeft een kleinschalige wijngaard. Dat betekent dus dat er exclusieve wijnen én grappa wordt gemaakt. Absoluut het proeven waard! Wil je voordat je naar huis gaat nog een andere wijnmaker bezoeken, dan moet je naar Villa Corniole. Hier maakt – eveneens een familie – wel 15 verschillende wijnen van éigen wijngaarden. Van de meest bijzondere Trento DOC tot aan heerlijke rode en typische Noord-Italiaanse witte wijn. Nog een bijzonder feitje, is dat Villa Corniole volledig wordt gerund door zussen.

Mangiare

Piné Cembra uitzicht

Na een intensieve dag, moet je natuurlijk ook goed aan jezelf denken. We geven je uiteraard wat tips. Zo eet je een lekker hapje bij de Piramides bij Ristobar chiosco alle piramidi. Een waanzinnig uitzicht over de vallei – met zonsondergang – heb je bij Ristorante Baita Alpina of bij Agriturismo Malga Stramaiolo Bedollo. En het allerlekkerste ijsje van Piné Cembra koop je bij Agrigelateria La Cà sul Lago.

Piné Cembra dorp Trentino

AccommodatiesBergenDolomietenEuropaHikingItaliëNatuurverschijnselenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel