Slovenië heropent de grenzen en heeft de corona-pandemie beëindigd

door

Slovenië, het prachtige Alpenland dat gegarandeerd zorgt voor een adembenemende vakantie, opent de grenzen weer vanaf 31 mei. Volgens de Premier Janez Jansa heeft Slovenië momenteel de beste situatie in Europa en is wat Slovenië betreft de Corona-pandemie beëindigd. Er kan dus weer voorzichtig aan gekeken worden naar een vakantie in Slovenië. Al is het natuurlijk even kijken of je daar met de auto, trein of vliegtuig wel kan komen.

Slovenië opent grenzen vanaf 31 mei

De grenzen van Slovenië gaan vanaf 31 mei dus weer open voor bezoekers uit de landen van de Europese Unie. Uiteraard mag je het land niet in als je duidelijke ziekteverschijnselen hebt én je moet kunnen vertonen dat je een verblijfsplaats in het land hebt. Heb je dat niet, dan kan je zomaar worden teruggestuurd.

Slovenië opent grenzen corona

Ook de quarantaine-maatregelen zijn vervallen

Bezoekers uit de Europese Unie hebben geen quarantaineplicht meer bij een bezoek aan Slovenië. Bezoekers van buiten de Europese Unie hebben de quarantaineplicht dus nog wel. We zien dus een kleine start terug naar het normale leven in Slovenië. Eerst gaan de hotels, berghutten, restaurants, openbaar vervoer en hiking trails weer open. Vervolgens dus de grenzen en als de positieve trend blijft voorzetten kunnen de vluchten ook weer opstarten.

Corona-maatregelen blijven van toepassing

Er gelden natuurlijk wel enkele regels die van toepassing zijn bij een bezoek aan Slovenië. Zo moet je 1,5 meter afstand blijven houden en zijn mondkapjes verplicht in openbare gelegenheden, zoals kantoren, horeca en het openbaar vervoer. Samenscholing is eveneens verboden, dus je kan niet met een grote groep zomaar weer een huttentocht gaan doen.

Hanwag Alverstone Lady GTX

Noodtoestand in Slovenië

Sinds 12 maart 2020 heeft Slovenië de noodtoestand afgekondigd vanwege het Coronavirus. De Sloveense overheid heeft de Corona-besmettingen en doden vrij kunnen beperken. Zo zijn er (op 18 mei 2020) in totaal 1466 besmettingen en 104 doden geteld in een land van ruim 2 miljoen inwoners. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland; 44141 besmettingen en 5694 doden is dat ruim eenzesde minder.

De mooiste plekken van Slovenië

Geen kenner van Slovenië, dan is het hoog tijd om er een keer een bezoek aan te brengen. Het land kenmerkt zich als misschien wel het ruigste en meest outdoor land van de Alpen. De bevolking is letterlijk opgevoed met het buiten zijn en dat zie je aan alles terug. Maak onder andere kennis met groene Alpenland bij plekken zoals Bled, prachtige gorges, Julian Alpes trail en de meren van Bohinj.

Slovenië Corona

EuropaNieuwsSloveniëTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

3 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.