Vanaf de sup ontdek je Lago di Caldonazzo pas echt

door

Lago Di Caldonazzo, ofwel het meer van Caldonazzo of het Caldonazzomeer is het grootste meer dat volledig in de Italiaanse provincie Trentino ligt. Het Lago di Caldonazzo ligt in het bij Nederlanders en Vlamingen iets minder bekende Valsugana. En dat is jammer, want het meer is een waar paradijs voor de watersport liefhebber, maar ook voor de zonaanbidder.

Het relatief onbekende Lago di Caldonazzo

Lago di Caldonazzo ligt op ongeveer 20 kilometer van Trento, de hoofdstad van Trentino. Ondanks dat het meer op ruim 550 meter boven zeeniveau ligt, is de watertemperatuur in de zomer er tussen de 20 en 25 graden. Perfect dus voor een aangename duik of het beoefenen van watersportactiviteiten. Dus trek jouw zwemkleding maar aan en spring in het water of op jouw sup board, kano of jouw favoriete andere middel.

Op de sup

Op verschillende plekken aan het Meer van Caldonazzo kan je verschillende watersport attributen huren. Zo kan je bijvoorbeeld bij San Cristoforo de perfecte sup of kano huren. En met de sup ben je binnen een uurtje zo aan de andere kant van het meer. Je maakt dan een sup-trip over het meer en ziet werkelijk elke baai en strand.

Nog meer watersport

Maar aan de meren van Caldonazzo en Levico kan je natuurlijk veel meer dan suppen. Het meer is het enige meer in de regio waar het is toegestaan om te waterskiën en daardoor is er veel extra leven aan het Meer van Caldonazzo. Helemaal als je je bedenkt dat je hier ook perfect kan windsurfen, zeilen, snorkelen, duiken en vissen. Dat zorgt ervoor dat het een van de meest diverse meren van Trentino is.

Hotspots van het Lago di Caldonazzo

Het Meer van Caldonazzo is niet alleen mooi om op of aan te zitten. Ga bijvoorbeeld eens naar het mooiste uitzichtpunt van de omgeving. Je ziet het Meer van Caldonazzo en Lago di Levico op een fantastische manier via de oude eerste wereldoorlog weg, genaamd strada del Menador. Deze weg is overigens ook echt episch voor de fietser, auto- en motorrijder. De echte hiker en avonturier gaat naar Cima Vezzena, het allermooiste viewpoint van de omgeving. Nog meer hiken? Zo’n 100km naar het noorden liggen de Dolomieten. Een perfecte plek om jouw wandelhart op te halen.

BergenEuropaItaliëTheOutdoors.nlWatersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.