10 boeken voor je travel-bucketlist | The Outdoors Indoors #1

door
Heel graag meer outdoor kennis en inspiratie willen opdoen, maar niet zo goed weten hoe en waar? Wij zetten de beste boeken, films, series, podcasts en Clubhouse clubs voor je op een rij. Kijk welke boeken jij het beste kan kopen voor de mooiste reizen, welke films je wil zien om het avontuur-gevoel in huis te halen en welke inspirerende podcasts favoriet zijn om te luisteren.

In deze eerste editie van The Outdoors Indoors de top 10 boeken om je travel-bucketlist mee aan te vullen. Bekijk welke boeken jou een zetje in je rug geven om de mooiste reizen van je leven te maken.

1. Bucketlist reizen

Lees over de 25 reizen die je gemaakt móet hebben in je leven. Dit boek staat vol reizen die jouw bucketlist aanvullen. Met handige tips, mooie foto’s en praktische informatie. Met landen zoals het mooie Marrakech en IJsland. Maar ook van roadtrips over de westkust van de Verenigde Staten en Jordanië.

2. Bucketlist stedentrips

Naast de ultieme bucketlist, heeft deze boekenserie ook een boek over de leukste stedentrips. Deze 25 steden die genoemd worden, móet je een keer bezocht hebben. Lees wat er in die steden allemaal te doen is en kom erachter waarom je daarheen moet. Zoals fietsen over de Golden Gate Bridge in San Fransisco, het feesten in Singapore, cultuursnuiven in het Park Güell in Barcelona en het bijwonen van een theeceremonie in Kyoto. Een hele diversiteit aan inspiratie! In dit boek vind je de tofste dingen om te doen, praktische informatie, handige tips en inspirerende foto’s.

3. 101 Wereldwonderen

Ooit gedacht dat de wereldwonderen onbereikbaar waren? In dit boek vind je 101 wereldwonderen én hoe je daar kunt komen. Bestemmingen zoals Antarctica, de Amazone, de Victoriawatervallen en de Chinese Muur. Je leest niet alleen hoe je hier komt, maar ook wanneer je er het beste heen kan gaan en waar je kan overnachten. In het boek vind je praktische tips, budget tips en de mooiste foto’s.

4. Solo reizen

In dit boek krijg je te zien hoe je de wereld kan verkennen. All by yourself. Solo reizen is niet eng, niet moeilijk en niet gek. Stel, je wilt héél graag op reis, maar er is niemand die mee wilt/kan? Hoe zonde is het dan dat je niet gaat. Denk aan bijvoorbeeld een rondreis door Italië, wilde olifanten spotten in Sri Lanka of kamperen op een onbewoond eiland in de Filipijnen? De wereld ligt aan je voeten, je hebt daarvoor helemaal niemand nodig.

5. Ultieme reisplanner

Bekijk wat het beste moment is om naar welke landen toe te gaan. In welke maand is het klimaat daar het beste? Wanneer is er juist veel te beleven is dat land? Of wanneer krijg je het beste waar voor je geld? Door dit boek weet jij wat het gunstigste is voor welk land. Er zijn voor elke reis een aantal suggesties. Van avontuurlijke roadtrips en wildlife expedities tot aan culturele uitstapjes en tropische strandvakanties. Tientallen mooie illustraties, diagrammen en pictogrammen helpen jou op weg naar je droomvakantie.

6. Wanderlust

Wanderlust is hét boek voor de mooiste en meest legendarische wandelroutes ter wereld. Lees over de hikes door de Canyon Trail in het Zion National Park, de avontuurlijk Caminito del Rey in Spanje of het pelgrimspad op de heilige Kumano Kodo in Japan. Inclusief kaarten, wat achtergrondinformatie en praktische tips, zodat iedereen op pad kan. Welk niveau je ook hebt.

Bonus tip: Wanderlust USA is ook een aanrader!

7. Ultieme bestemmingen

Wat zijn volgens de experts van Lonely Planet de allermooiste plekken op aarde? In dit boek lees én beleef je welke dit zijn. De ultieme top 500 met de beste plekken om naartoe te reizen. Zowel de populairste toeristische trekpleisters als de verborgen parels. Deze lijst wordt door prachtige foto’s en inspirerende verhalen aan jou gepresenteerd.

8. Off the beaten track

Ontdek de meest bijzondere plekken ter wereld buiten de gebaande paden. Bezoek plaatsen op de wereld die nog nooit door het massatoerisme zijn ontdekt. In dit boek staan foto’s en tips van verschillende nationale en internationale fotografen, reisjournalisten en bekende Nederlanders.

9. The place to be

Laat je inspireren dooor dit prachtige reisboek vol met 240 bestemmingen waar je avontuurlijk, geïntrigeerd of blij van wordt. Van ongerepte natuurgebieden, bruisende steden tot enorme natuurverschijnselen en religieuze bedevaarten. Eentje om helemaal in weg te duiken. Daarnaast staat het ook vol mooie foto’s en handige tips.

10. Backpack bestemmingen

Stel je wilt gaan backpacken, wat zijn dan de mooiste plekken om als backpacker naartoe te gaan? Je wordt meegenomen naar de beste landen voor jouw backpackavontuur. Van mooie plekjes in Sri Lanka tot een roadtrip door IJsland en rondtrekken door Zuid-Afrika. Vol met inspirerende verhalen, handige tips, fraaie routes en schitterende foto’s. Voor zowel een budgetreiziger als de flashpacker.

Bonus tip: lees hier het interview met Roëll de Ram, auteur van Backpack Bestemmingen.

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.