De grote zomer kampeerspullen checklist

door

Of je deze zomer nu in Nederland op vakantie gaat, of dat je de opengestelde landen gaat opzoeken; er zijn sowieso prachtige locaties te vinden voor de mooiste hikes en andere outdoor activiteiten. Je kunt natuurlijk een hotel of een huisje boeken, maar na al dat binnen zitten van de afgelopen maanden, is het zeker zo lekker om voor een optimale buitenbeleving te gaan. Ga dus eens voor een kampeervakantie! Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een trektocht te maken, waarbij je je kampeerspullen meeneemt van plek naar plek, of je kiest een mooie camping uit die je als uitvalsbasis gebruikt om vanuit daar outdooractiviteiten te ondernemen. Welke variant je kiest is wel relevant voor de hoeveelheid kampeerspullen die je meeneemt. Daarom zetten we voor beide opties de essentials voor je op een rij.

Check, check, dubbel check: heb jij deze kampeerspullen al in huis?

Gear voor een trektocht

Wil je deze zomer zo min mogelijk mensen tegenkomen, dan is een trektocht echt iets voor jou. Dagen achter elkaar hiken door de natuur, kampeerspullen op je rug en overnachten op de plek die jij die dag te voet hebt bereikt. Een meer ultieme outdoorbeleving is er niet. Veel mensen denken dat je alleen in Scandinavië mag wildkamperen, maar ook in andere Europese landen zijn er mogelijkheden om je tentje op te zetten waar je maar wilt.

Juist omdat je dagen achter elkaar loopt met al je spullen op je rug, wil je er zeker van zijn dat je de juiste uitrusting bij je hebt. Niet minder en zeker niet meer dan dat je nodig hebt. We helpen je graag alvast alvast een eindje op weg. Maar omdat dit advies vrij nauw komt, verwijzen we je ook door naar de experts van Bever. Met bijna 1000 kampeerexperts en de grootste tentenshow zijn zij de place to go op dit gebied.

kampeerspullen

Maar wat heb je nu dus nodig?!

Allereerst heb je een goede tent nodig. Natuurlijk wil je een lichtgewicht tentje bij je hebben. Aan de andere kant moet het ook een stevige jongen zijn. Ga je bijvoorbeeld de bergen in, dan kun je voor allerlei soorten weersomstandigheden komen te staan. Van volop zon en een prachtige sterrenhemel tot heftige regen, storm en stevige rukwinden. Jouw tentje moet het allemaal aankunnen. Naast een tent, zijn er nog twee items belangrijk voor een goede nachtrust: een slaapzak en een slaapmatje. Met name als de temperaturen flink dalen, dan is een goede slaapzak essentieel. Een slaapmatje maakt je nachtrust net wat comfortabeler, maar vormt daarnaast ook een belangrijke beschermingslaag tussen de koude en/of natte ondergrond en jouw lichaam. Als laatste heb je een kookstelletje en een pannetje nodig, zodat je jezelf van een voedzame maaltijd kunt voorzien na een lange dag lopen.

De camping als uitvalsbasis

Heb je weinig zin om alle kampeerspullen met je mee te dragen tijdens je vakantie, maar wil je wel lekker veel op pad voor outdooractiviteiten? Dan is een camping een interessante uitvalsbasis. Het voordeel daarvan is dat je je gear (waarschijnlijk) niet over lange afstanden hoeft te dragen en dat de kampeerspullen dus wat zwaarder en uitgebreider kunnen zijn. Uiteraard heb je ook nu weer een tent, slaapzak en slaapmatje nodig, maar de mogelijkheden zijn anders. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een hybride tent, koepeltent of een familietent. Misschien voeg je ook nog wel een tarp of een luifel toe, zodat je op de camping lekker uit de zon kunt zitten. Dat zitten doe je op en aan je handige kampeermeubels. Idealiter terwijl je geniet van een zelf gezet kopje koffie of een lekker koel drankje.

Kortom: de lijst met kampeerspullen voor de camping als uitvalsbasis kan vrij lang worden. In dit artikel vind je de hele paklijst bij elkaar.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de kampeerexperts van Bever. Want bij Bever weten ze…buiten is nooit ver weg.  Al helemaal niet als je deze zomer gaat kamperen. Met bijna 1000 kampeerexperts en de grootste tentenshow helpen ze je graag op weg met jouw kampeeravontuur van deze zomer.
kampeerspullen

KamperenPaklijstenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.