Photo by Artem Beliaikin on Unsplash

10 Engelse podcasts over reizen | The Outdoors Indoors #6

door
Heel graag meer outdoor kennis en inspiratie willen opdoen, maar niet zo goed weten hoe en waar? Wij zetten de beste boeken, films, series, podcasts en Clubhouse clubs voor je op een rij. Kijk welke boeken jij het beste kan kopen voor de mooiste reizen, welke films je wil zien om het avontuur-gevoel in huis te halen en welke inspirerende podcasts favoriet zijn om te luisteren. Voorgaande edities: top 10 boeken travel-bucketlisttop 5 Netflix natuurfilms10 Nederlandse reispodcasts6 docu’s over mens vs natuur, 5 boeken om duurzamer te leven

De 10 Engelse podcasts over reizen

Zero To Travel

Alles leren over reizen. Voor de very very beginners of voor de doorgewinterde avonturier, deze podcast geeft je in ieder geval nieuwe inspiratie. Jason Moore vertelt met verschillende gasten over de tips en tricks voor als je wilt gaan reizen. Ze helpen jou om de wereld over te reizen op de manier waarop jij het wilt. Zo vertellen ze over de beste plekken ter wereld om te wonen, hoe een jaar reizen jouw leven kan veranderen of over het reizen in tijden van corona. Een podcast die in ieder geval iets voor jou heeft.

Te luisteren op: Spotify, Apple Podcast en hier.

Photo by Chris Lawton on Unsplash

She Explores

Een podcast voor, door en over vrouwen. Maar als man mag je deze natuurlijk ook gewoon luisteren. Deze podcast inspireert jou om erop uit te gaan en de natuur te gaan ontdekken. Van hiken, fietsen of kamperen tot backpacken.

Te luisteren op: Spotify, Apple Podcast en hier.

Travel Tales

Een podcast die je verhalen laat horen die je zelf bijna niet kan bedenken. Mike Siegel nodigt gasten uit om over hun gekste of meest bijzondere reis te vertellen. Daarbij geeft hij tips over de plekken waar hij zelf is geweest. Deze podcast is dus heerlijk om op een rustige zondagmiddag te luisteren en lekker bij weg te dromen.

Te luisteren op: Spotify en hier.

Wild Ideas Worth Living

Heel graag iets willen, maar eigenlijk niet de stap te durven zetten. Dat is wat centraal staat in deze podcast. Shelby Stanger interviewt de mensen die deze stap wél hebben durven zetten. Het avontuur aangegaan en dromen nagejaagd. Wie weet dat je door het luisteren van deze podcast ook jouw stap durft te zetten.

Te luisteren op: Spotify, Apple Podcast en hier.

Photo by Alex Azabache on Unsplash

Extra pack of peanuts travel podcast

Liever praktische tips dan verhalen luisteren? Dan is deze podcast wat voor jou. Elke aflevering bespreken Trav en Heather handige tips en informatie over reizen. Zo hebben ze het gehad over hoe je zo low budget mogelijk kan reizen en hebben ze hele fijne lijstje voor op pad gaan. Ook gaan ze in gesprek met avonturiers die hun ervaringen delen.

Te luisteren op: Spotify, iTunes en hier.

The Journey

Verschillende mensen vertellen de meest bijzondere reisverhalen die zij hebben meegemaakt. De verhalen hebben op een manier het leven beïnvloed. Een podcast vol persoonlijke ervaring. De podcast is gemaakt door KLM.

Te luisteren op: Spotify en hier.

The Budget-Minded Traveler

Reizen duur? Het hoeft niet duur te zijn. Door deze podcast krijg je praktische tips over hoe je het beste met je budget om kan gaan. Toch fijn dat je budget niet na een week al op is. Host Jackie Nourse krijgt daarbij ook gasten over de vloer. Zij vertellen hun meest bijzondere reisverhalen. Een combinatie van inspiratie en tips krijgen.

Te luisteren op: Spotify, Apple Podcast en hier.

Photo by Sebastián León Prado on Unsplash

Rough Guides

Zij vertellen je de verhalen die een reisgids je niet vertelt. Meeslepende en eerlijke verhalen over de hele wereld. Onderwerpen zoals fotograferen, reizen in heftige gebieden en wat de beste plekjes op de wereld zijn om naartoe te gaan. Een veelzijdige podcast die je voorziet van de nodige reisinspiratie. Door middel van deze podcast kan jij genoeg ideeën opdoen voor jouw volgende reis. Ideaal dus voor nu.

Te luisteren op: Soundcloud

Adventure Bound

Wil je dat jouw next trip een avontuurlijke wordt? Dan kan deze podcast je daar goed bij helpen. Rob Roy interviewt mensen die avontuurlijke dingen doen en overal de grenzen een beetje opzoeken. Maar niet alleen voor de avonturier kan dit interessant zijn. In deze podcast worden ook onderwerpen besproken zoals mountainbiken, ultrarunners en families die fulltime met elkaar willen reizen. Er is in ieder geval genoeg om naar te luisteren.

Te luisteren op: Spotify, Apple Podcast en hier.

The thoughtful travel podcast

Een nuchtere maar herkenbare podcast. Amanda Kendle bespreekt alles wat met reizen te maken heeft. Ze geeft hierin niet alleen tips, maar zet je ook aan het denken over bepaalde onderwerpen die te maken hebben met reizen. Ze deelt daarbij haar eigen ervaringen en de levenslessen die ze hieruit geleerd heeft. Zo heeft ze het er bijvoorbeeld over wat voor soort type mensen er naast je kunnen gaan zitten in het vliegtuig (we herkennen ze wel, de huilende kinderen en de slapende man). Een inspirerende podcast.

Te luisteren op: Spotify, Apple Podcast en hier.

Veel luisterplezier! Mocht je nog andere podcasts luisteren die wij écht niet mogen missen, laat het ons dan weten.

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.