Maak kennis met het buitenaards mooie Noord-IJsland

door

Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie naar IJsland. Hoewel het zuiden druk bezocht wordt, is Noord-IJsland voor veel reizigers nog minder bekend. Dit gebied is rijk aan een variatie van landschappen en natuurfenomenen. Van vulkanen, tot watervallen en van kliffen tot rotsformaties. Dus ook prachtige blue lagoons of Myvatn nature baths zijn hier te vinden. Door de ongerepte natuur van Noord-IJsland kun je de mooiste hikes maken, soms zelfs met niemand anders om je heen. Kijk je ogen uit tijdens de mooiste hikes door dit magische winterwonderland en maak met dé specialist op reizen naar het pure noorden, Voigt Travel, kennis met het buitenaards mooie Noord-IJsland. 

Spot al hikend het noorderlicht in Noord-IJsland

Het spotten van het noorderlicht staat op de bucketlist van bijna iedereen die in de winter naar Noord-IJsland reist. De verschillende kleuren die in het donker de hemel verlichten met je eigen ogen zien is een unieke ervaring. Tijdens een indrukwekkende avondwandeling heb je dé kans om op zoek te gaan naar de Aurora borealis, zoals het noorderlicht ook wel genoemd wordt. Bij Kálfaströnd en Dimmuborgir wandel je tussen eigenaardige rotsformaties waar je doorheen, overheen en langs kunt lopen. Dit zijn al adembenemende routes op zich, maar het wordt extra speciaal als je tegelijkertijd ook zicht hebt op het noorderlicht. Je spot dit licht het best in de winter, maar zelfs in de zomer heb je de kans om dit unieke natuurwonder met je eigen ogen te zien.

Noorderlicht in Noord-IJsland

Wandel door het vulkanische landschap van Noord-IJsland

Pruttelende poelen, gestolde magma en lava formaties. Soms lijkt het wel alsof je op een andere planeet bent, in plaats van in Noord-IJsland. Een wandeling door het vulkanische landschap mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit land. Hike langs de eeuwenoude krater Hverfjall, de actieve IJslandse aardkorst in Hverir en ontdek de gestolde magma en lava formaties in Dimmuborgir. Een hike langs watervallen, actieve vulkanen en kraters brengt je bij het maanlandschap Askja HighlandsVroeger gebruikte NASA dit gebied om maanlandingen te oefenen. Hierdoor is dit stukje ongerepte natuur alleen in de zomer 1,5 maand per jaar bereikbaar. Een unieke ervaring dus!

Op avontuur naar de watervallen van Noord-IJsland 

Noord-IJsland heeft nog veel meer natuurfenomenen, waaronder watervallen. Het witte sneeuwlandschap in combinatie met half bevroren, blauwe watervallen zorgt voor een uitzicht dat je niet snel zult vergeten. De avontuurlijke reiziger bezoekt de Aldeyjarfoss, deze waterval is alleen bereikbaar per 4×4 auto. Bij aankomst staat een uitdagende hike op je te wachten naar het uitkijkpunt. Het uitzicht vanaf hier is onvergetelijk. Klaar voor nog meer avontuur? Vanuit deze waterval bezoek je in minder dan een uur de Goðafoss waterval. Ook de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa, is een startpunt van diverse uitdagende hikes. Met een afstand variërend van 1,5 tot 9 kilometer kun je de omgeving optimaal ontdekken. 

Noord-IJsland watervallen

De midzomernachtzon tegemoet

Ook in de zomer is Noord-IJsland een must visit voor de meest adembenemende hikes. Wanneer je in de zomer in Noord-IJsland bent, zul je versteld staan van de verschillende kleuren in de lucht. Het wordt dan (bijna) niet meer donker, waardoor je optimaal van je dag kunt genieten. Wandel om het dorpje Dalvík heen, waarbij je spectaculaire uitzichten hebt op het omliggende berglandschap en de Eyjafjordur fjord. Grote kans dat je tijdens de wandeling de midzomernachtzon te zien krijgt. Je wordt dan getrakteerd op een oranje, rode, gele en soms zelfs paarse lucht die doorloopt tot aan de horizon.

Noord-IJsland
EuropaGeorganiseerde reizenIJslandScandinaviëTheOutdoors.nlVoigt Travel

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.