Credits: Stephan Bechert - Unsplash

Bucketlist bestemmingen | 10 plekken die op jouw shortlist thuishoren

door

De wereld is groots, de wereld is geweldig. Van ons kleine kikkerlandje tot aan het onbekende verweggistan. Overal kun je de meest fantastische plekken vinden en activiteiten doen. De lijst van mogelijkheden is eindeloos. Daarom hebben wij alvast een shortlist voor je gemaakt. Dit zijn volgens ons de 10 bucketlist bestemmingen die sowieso op jouw shortlist thuishoren.

10x Bucketlist bestemmingen

#1 Everest Base Camp – Nepal

Het is de berg der bergen, de Mount Everest. Met zijn 8.848m hoogte wordt deze joekel ook wel het dak van de wereld genoemd. Genoeg reden op nummer 1 in de top 10 bucketlist bestemmingen te staan. De top behalen is zeker niet zonder gevaren en is daardoor maar voor weinig mensen weggelegd. Toch kun je wel enigszins in de voetsporen van een hoop legendarische bergbeklimmers treden. Er is namelijk een hike op de Mount Everest die vrij goed te doen is voor iedereen én die jou in 7 tot 12 dagen naar het Everest Base Camp op 5.380m hoogte leidt.

#2 Bereik de top van de Kilimanjaro

Is Mount Everest toch net iets te veel van het goede voor je, overweeg dan de Kilimanjaro in Tanzania eens. Ondanks dat deze top beter te bereiken is dan die van de Mount Everest, is het zeker geen vanzelfsprekendheid dat je het gaat halen. Met 5.895 meters is de Kilimanjaro ook een serieuze jongen. Het is de hoogste berg van Afrika en de grootste vrijstaande berg ter wereld. Het grote voordeel van hiken op de Kilimanjaro is dat je er geen stijgijzers of andere alpine gear voor nodig hebt. Warme kleding en goede wandelschoenen is voldoende. Er zijn zeven manieren om bij de top van de Kilimanjaro te komen. Ze hebben allemaal voor- en nadelen, maar er is er ongetwijfeld eentje die goed bij jou past. En heb je eenmaal de top gehaald en ben je weer afgedaald, dan is er niets mooiers dan je trip afsluiten met een Tanzania safari.

De Kilimanjaro

#3 Bekijk het Noorderlicht in Lapland

Wie kent het niet; Het beeld van een groene gloed aan de hemel van het besneeuwde landschap? De Aurora Borealis, ofwel het Noorderlicht, is een van de bekendere natuurfenomenen, die Lapland een plek geeft op de vele verschillende lijsten met bucketlist bestemmingen. Nu kun je op vele manieren genieten van het Noorderlicht, maar jij wil natuurlijk net iets specialers doen. Een toffe optie is The Lapland Trail, waarbij je allerlei winterse activiteiten onderneemt en daarnaast ook op jacht gaat naar het Noorderlicht. Ook leuk: In Rovaniemi kun je een ice-floating sessie doen. Terwijl je in het ijsbad ligt, heb je een wetsuit aan van mega hoge kwaliteit, die je hele lichaam bedekt. Hierdoor is het niet koud, terwijl je wel een echte Lapland ervaring krijgt. Ander leuk weetje over Rovaniemi: het is de thuishaven van de Kerstman.

#4 De Inca Trail naar Machu Picchu

De Machu Picchu is een van de 7 Nieuwe Wereldwonderen. En dat is niet voor niets. De eeuwenoude overblijfselen van de Inca stad vormen een indrukwekkend staaltje geschiedenis. Er zijn meerdere manieren om bij Machu Picchu te komen. Een daarvan is te hiken via een van de bekendste meerdaagse hike trails in de wereld; de Inca Trail. Deze trail begint op ongeveer drie uur rijden van Cusco. Vanaf het beginpunt is het 42 km lopen, waarbij je vele hoogtemeters maakt. In totaal ben je 3-4 dagen onderweg. De beloning die daarop volgt is zo onbeschrijfelijk mooi! Alleen al daarvoor moet de Inca Trail sowieso hoog op je lijst van bucketlist bestemmingen komen te staan.

Inca Trail-The Hike-Credits Mariusz Prusaczyk

#5 Vissen op de Faröer Eilanden

Vergeet IJsland, ga voor een vakantie naar de Faröer Eilanden. Deze hidden gem kent alleen maar woeste, dramatische landschappen die een genot zijn voor het oog van iedere natuurliefhebber. De bevolking is er overigens alles behalve woest en ruig. De mensen zijn er verrassend bescheiden en authentiek. Omringd door de eindeloze zee, is het niet gek dat de locals experts zijn in vissen. Dompel je onder in hun wereld en ga mee met een lokale vissersboot. Dit is de perfecte manier om de Faröerse cultuur te leren kennen én het overweldigende natuurschoon van de eilanden te bewonderen.

Faeröer eilanden Slave Cliff

#6 Een meerdaagse hike in Patagonië

Gelegen in zowel Chili en Argentinië, vormt Patagonië voor veel mensen het hoogtepunt van Zuid-Amerika. De natuur is er indrukwekkend en ongerept. Helaas is het geen hidden gem meer, waardoor de bekenden plekken in de National Parks vaak drukbezocht zijn. Gelukkig is Patagonië het walhalla voor hikers, want er zijn mega veel trails te vinden. Daarom raden wij aan op een meerdaagse hike te gaan. Weg van de mensen, dieper in de adembenemende natuur. Bijvoorbeeld in Torres del Paine National Park.

Torres del Paine-Patagonie-The Hike-Credits Ines d-anselme

#7 Test je hoogtevrees op El Caminito del Rey

Dit is er eentje voor de echte thrillseekers onder ons. El Caminito del Rey vind je een uurtje rijden ten noord-westen van Malaga in Spanje. Vertaald betekent El Caminito del Rey ‘het kleine pad van de koning’. Klein is het zeker. Vroeger bestonden delen van de trail namelijk uit een paar smalle balken die aan de kliffen hingen, ver boven een rivier. Dat werd iets te gevaarlijk, waardoor in 1992 werd besloten om de trail te sluiten. In de tussentijd werd de trail gerestaureerd. Sinds 2015 is El Caminito del Rey weer open. Een stuk veiliger, maar zeker niet minder spectaculair.

#8 Downhill mountainbiken in Colombia

Colombia is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Een van de bekendere plekken in het land is Salento. In dit kleurrijke bergdorpje vind je leuke restaurantjes en vriendelijke mensen. Een goede reden om te gaan, maar de meeste mensen gaan erheen voor de bekende Valle de Cocora hike in het fascinerende landschap vol meters hoge palmbomen. Heel tof natuurlijk, maar wil je echt een bucketlist dingetje doen in Colombia, ga dan voor de downhill mountainbike tour. Je komt onder andere op dezelfde prachtige palmbomen-plek, maar dan vol adrenaline. Geeft nog net iets meer kick.

#9 Ga voor een ballonvaart in Cappadocië

Heb je altijd al een keer een ballonvaart willen doen? Doe dit dan in Cappadocië, een regio in centraal Turkije. Dat is namelijk de plek waar je de prachtigste ballonvaarten vindt. Wat deze plek zo fantastisch maakt, is dat er niet één, maar wel honderden ballonnen tegelijk de lucht in gaan. Allemaal tijdens zonsopgang. De gebergtes waar Cappadocië ligt zijn oranje gekleurd. Tijdens zonsopkomst krijgt alles een heerlijk, warme, roodachtige gloed. Zo mooi! De ballonnen blijven vervolgens nog urenlang rondzweven. Hartstikke waar voor je geld dus.

Cappadocië

#10 Reis mee op de Trans Siberie express

In zes dagen tijd een groot deel van de wereld doorkruisen, dat is wat je doet met de Trans Siberië Express. Met 9287 kilometer is het de langste treinreis ter wereld. In zes dagen tijd reis je all the way van Rusland, via Mongolië naar China. Je start in Moskou en eindigt in Beijing. Onderweg zijn er vier stops, waar je kunt genieten van de bijzondere cultuur op die bestemming. Daarbij is de treinreis zelf een onbeschrijflijke, unieke beleving. Het schommelen van de trein die voortraast brengt een heerlijke rust met zich mee, terwijl je ondertussen geniet van de meest mooie uitzichten, variërend van enorme, groene wouden, uitgestrekte toendra’s tot woeste bergketens.

BestemmingenTheOutdoors.nlToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.