Credit: Tofan Teodor - Unsplash

De leukste plekken om te boulderen in Utrecht vind je hier

door

Boulderen als sport is nog steeds razend populair en zelfs in opkomst, en dat is iets wat je ook in Utrecht kunt merken. In deze charmante stad vind je een scala aan boulderhallen die klimliefhebbers van alle niveaus aanspreken. Onze favoriete spots zetten we hier op een rij.

Boulderen in Utrecht, hoe werkt het?

Boulderen, ook wel bekend als klimmen zonder touwen op lage hoogtes, is een geweldige manier om jezelf fysiek en mentaal uit te dagen. Alles draait om kracht, balans, techniek en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Het fijne aan boulderen is dat je geen speciale uitrusting nodig hebt, behalve een paar klimschoenen en het liefst sportkleding. Gelukkig kun je zelfs deze klimschoenen huren bij de boulderhal en is het dus heel toegankelijk om eens te proberen.

Boulderhal
Credit: Jonathan-j-castellon – Unsplash

Boulderen voor de gezelligheid

Boulderen is niet alleen een sport, maar ook een sociale activiteit waarbij de gemeenschap vaak samenkomt om elkaar aan te moedigen en tips uit te wisselen. Dat maakt ook dat er in boulderhallen vaak een fijne sfeer hangt, en je steeds meer mensen gaat kennen. Je hebt de vrijheid om je eigen routes te kiezen en op je eigen tempo te klimmen, en wil je even een pauze dan is dat ook prima. In veel boulderhallen in Utrecht heb je ook een fijne bar waar je iets kunt drinken of eten, super gezellig.

boulderen Hönö
Credit: Linda Richter

De leukste plekken om te boulderen in Utrecht

Gelukkig kun je in Utrecht bij tal van boulderhallen terecht om te trainen, of simpelweg om het eens te proberen. Je hebt geen ervaring nodig om eens een uurtje te komen klimmen, ook voor beginners zijn er makkelijke routes om te proberen. Zorg dat je sportkleding aan hebt, huur in de hal klimschoenen en you’re good to go.

#1 Boulderhal energiehaven

Allereerst is boulderhal Energiehaven één van onze favoriete plekken om te boulderen in Utrecht. In deze hal vlakbij station Leidsche Rijn kun je je zeker lang vermaken. Hier vind je geregeld nieuwe klimroutes en kun je boulderen op 11 verschillende moeilijkheidsgraden. Door het open bar gedeelte hangt hier echt een fijne gemoedelijke sfeer en wanneer het mooier weer wordt kun je hier ook nog achteraf een drankje in het zonnetje drinken. Boulderhal energiehaven is ook aangesloten bij de Fysiofabriek, dus mocht je klachten hebben kun je hier gelijk een afspraak maken.

#2 Boulderhal Sterk en boulderhal Sterk Spoor

Ook een hele gezellige boulderhal is boulderhal Sterk en inmiddels de tweede locatie Sterk Spoor. Deze eerste locatie bestaat al sinds 2013 en heeft altijd toffe en vernieuwende routes om te klimmen. Heb je een abonnement bij deze hal, dan kun je in beide locaties terecht. Deze hal is met zijn 600 m2 een grote hal en ook een plek waar je terecht kunt voor een koffietje en gezelligheid. Buitenom de boulderhal vind je hier ook een fitnessruimte voor aanvullende krachttraining en de bekende vingerborden, stokjesborden, moonboards en een trainingswand. Hier wordt je dus gegarandeerd sterk.

Boulderen
Credit: Tofan Teodor – Unsplash

#3 Boulderhal Zuidhaven

Boulderhal Zuidhaven is van dezelfde bedenker als Energiehaven. Ook in andere steden hebben ze vestigingen onder een andere naam, dus ze weten ook hier zeker hoe ze een toffe boulderhal moeten maken. Met zo’n 2650m2 is dit een gigantische boulderhal en misschien we de grootste van Nederland. Fijn is dat je met een strippenkaart of abonnement ook bij energiehaven terecht kunt. Hier heb je veelzijdige boulders, voor ieder niveau wat wils. Ook hier wordt elke keer weer een deel van de boulders vervangen voor nieuwe, dus altijd iets te ontdekken. Een toffe spot om te gaan boulderen in Utrecht dus.

#4 Neoliet Utrecht

Ook een klimhal in Leidsche Rijn is klimhal Neoliet. Neoliet heeft behalve in Utrecht ook een hal in Tilburg en Eindhoven, waar wij een klimcursus voor top-ropen hebben gedaan. Neoliet heeft vooral heel veel toffe klimroutes voor topropen, maar ook een boulderwand.

Vereniging U-Boulder voor boulderen in Utrecht

Ben je echt helemaal fan van boulderen en vind je het leuk om meer mensen te leren kennen? Bij de klimvereniging U-Boulder ben je dan helemaal op de juiste plek. Zij trainen in boulderhal Sterk en zorgen naast sociale contacten dat je binnen no-time beter wordt. Als kers op de taart gaan ze jaarlijks naar Fontainebleau, het boulderwalhalla.

Op boulderreis? Dat kan met Boulder basecamp

Helemaal geïnspireerd en wil je je boulderskills eens buiten uitproberen? Dan wil je eigenlijk echt het liefst naar Fontainebleau in Frankrijk. In Fontainebleau vind je boulder basecamp, een echt bouldermekka. Hier combineer je je liefde voor boulderen met een heerlijk ontspannen natuurvakantie. Overnachten in tipi’s, lessen van echte professionals en een prachtige omgeving. Wat wil je nog meer? Lees er hier meer over.

Boulder basecamp here we come
Boulderbasecamp
EuropaGezondheidKlimmenNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.