Boulderbasecamp

Boulder Basecamp, boulderwalhalla in Noord Frankrijk

door

Boulderfans opgelet, we hebben een pareltje van een vakantie gevonden. In Fontainebleau, Frankrijk, combineer je je liefde voor boulderen met een heerlijk ontspannen natuurvakantie. Overnachten in tipi’s, lessen van echte professionals en een prachtige omgeving. Wat wil je nog meer? En ben je even klaar met het boulderen, dan ben je bij Boulder Basecamp gelijk op het goeie adres om een route te fietsen met de mountainbike, een yogalesje te volgen, te slacklinen of te ontspannen op het terras.

Boulder Basecamp is open van 7 juli t/m 18 september 2023. Een plekje boeken voor een midweek, een lang weekend of een hele week. Check de website van Boulder Basecamp voor meer informatie en boeken.

Het bouldermekka van Frankrijk, Fontainebleau

In het noorden van Frankrijk, net onder Parijs, vind je het geliefde Fontainebleau. Een prachtige locatie tussen de bossen en aan de Seine met wel 7.000 klimroutes tot je beschikking. Niet voor niets wordt dit het boulderwalhalla van Europa genoemd. Het is geschikt voor zowel de beginnende als ervaren boulderaars, waarbij je elke dag een andere route kunt klimmen. Het Boulder Basecamp is the best of both worlds tussen ontspanning en inspanning. Het kamp verzorgt jouw overnachting in een toffe tipitent, leert jou alle skills tijdens de clinics en laadt je weer op tijdens een heerlijke barbecue of ochtend yogasessie.

Fontainebleau
Credits: Boulder Basecamp

Boulderen in Frankrijk, hoe gaat dat in zijn werk?

Bij boulderen in Nederland denk je vaak aan een indoor klimhal, maar bij het Boulder Basecamp is het pas echt genieten. Hier boulder je namelijk buiten in de natuur met het gebruik van crashpads. Dit zijn valmatten die je op je rug mee kunt nemen, zo kun je elke dag weer een ander deel van het gebied verkennen. Tussen de bomen en met verse dennengeur klim jij nét wat verder natuurlijk. En geen zorgen, Boulder Basecamp zorgt voor de crashpads tijdens jouw verblijf. Liever op een boulderwand oefenen? Op het Basecamp zelf is ook een boulderwand te vinden.

Boulder basecamp, the good life

Tijdens jouw verblijf draait natuurlijk jouw dag vooral om het boulderen. Maar ben je uitgeklommen, dan is het ook genieten geblazen. Jouw tipi, waar je in verblijft, is voorzien van een heerlijk bedje, elektriciteit en een buitenterrasje. Zo kun je jezelf en je telefoon tegelijk opladen. Zin in wat gezelligheid? Dan is er een toffe common area met een overdekte tent waar je ook kunt genieten van een heerlijke barbecue met voor iedere eter wat wils. Wanneer het bijna donker is, is het tijd voor de ultieme camp vibes, namelijk een kampvuur met marshmallows.

Voor welk niveau is het kamp geschikt?

Of je nu een echte beginner bent of juist een ervaren boulderaar, in Fontainebleau is er genoeg uitdaging. De gidsen geven tijdens de clinics specifieke tips op niveau om jou nog nét dat stukje verder te helpen. Het gebied bevat zoveel routes dat er zowel voor de beginner als ervaren klimmer genoeg opties zijn. Ben je een startende boulderaar? Dan gaat er in het begin een gids mee die jou uitlegt hoe je veilig kunt klimmen én vallen.

Samen boulderen op Boulder Basecamp
Credits: Boulder Basecamp

Hoe boek ik een reis naar het Boulder Basecamp?

Net zo enthousiast als wij geworden? Jouw vakantie naar het Boulder Basecamp boek je hier. Ook voor meer informatie ga je naar de website van Boulder Basecamp.

EuropaFrankrijkKlimmenTheOutdoors.nlTravelbase

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel