Credits: SEB SUP

De SEB SUP Navy – Neon Yellow: een opblaasbare superSUP

door

Suppen wordt steeds populairder. Bij deze sport bevind je je staand op een supboard en beweeg je je al peddelend over het water. De naam is een afkorting van het woord StandUp Paddling en zegt eigenlijk al wat het is. Een soort vereenvoudigde vorm van surfen en daardoor zeer toegankelijk. Suppen is de perfecte sport om op een ontspannen en toch actieve manier op het water te zijn. Wat je daarvoor nodig hebt, is een supboard en een peddel. Net als bij iedere sport is er ook bij het suppen voldoende keuze qua gear. In dit artikel zetten we een van de betere aanraders in de spotlight: het SEB SUP Navy – Neon Yellow board.

Het verhaal van SEB SUP

Het merk SEB SUP is nog redelijk jong. Het is opgericht door Reinier en Sebastiaan, die daarmee hun droom waarmaakten. Het kantoorleven bleek voor hen niet te zijn wat ze echt graag wilden en daarom zijn ze samen het merk SEB SUP gestart. Hun motto? ‘Er is meer in het leven dan werken‘ en daar zijn wij het helemaal mee eens. Het merk focuste eerst alleen op supboards, maar dit is al snel uitgebreid naar accessoires, tassen en kleding.

Het doel van SEB SUP is het toegankelijk maken van het avontuur en de ontspanning die watersport met zich meebrengt. Suppen is heel toegankelijk, waardoor dit een perfecte watersport is om dit doel mee te bereiken. Wanneer je je op het water bevindt zul je de rust en ontspanning ervaren terwijl het toch ook een beetje het gevoel van avontuur met zich meebrengt. En dat is nou net wat Reinier en Sebastiaan mensen mee willen geven. Een ander belangrijk aspect van het merk: het doel om duurzaam te zijn. Dit doen ze bij SEB SUP stap voor stap. Stap één is het produceren van duurzame kleding, stap twee het hergebruiken van oude supboards en zeilen, en stap drie het produceren van duurzame supboards.

Reinier en Sebastiaan, de oprichters van van SEB SUP.
Credits: SEB SUP

De SEB SUP Navy – Neon Yellow

We hebben hem al even benoemd: het SEB SUP Navy – Neon Yellow supboard. Dit supboard is een echte allrounder onder de supboards. Een aanrader wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief goed en comfortabele board, ongeacht wat je niveau is. Met een lengte van 335 centimeter en een breedte van 81 centimeter is hij lang genoeg, maar nog steeds goed wendbaar. Hij biedt je voldoende stabiliteit om tijdens het suppen onbezorgd van de omgeving te genieten. Het maakt daarbij niet uit of je op een rustig en vlak meer peddelt of dat je juist de golven van de zee opzoekt. Het supboard heeft namelijk een gewicht van 8,7 kilogram en een dikte van 15 centimeter, waardoor hij ook zeer stevig is.

Bij dik en zwaar denk je misschien aan veel sjouwen met je board. Maar dat valt alles mee. Dit SEB supboard is namelijk opblaasbaar, wat er ook nog eens voor zorgt dat hij makkelijker te vervoeren is. Het design is kleurrijk en vrolijk, wat natuurlijk naadloos aansluit bij een heerlijke, zonnige stranddag vol supplezier. Al met al is het een kwalitatief zeer goed supboard die je de mogelijkheid geeft comfortabel te suppen over verschillende wateren.

Helemaal compleet op pad met deze handige accessoires

Wanneer je voor het SEB SUP Navy – Neon Yellow supboard kiest, zijn er ook een aantal accessoires die je erbij krijgt, waarmee je jouw supavontuur nóg completer maakt. Met de bijbehorende rugzak vervoer je jouw supboard eenvoudig van A naar B en is hij ook gemakkelijk op te bergen. De pomp is speciaal bedoeld voor het oppompen van het supboard en met het compacte design neemt deze ook niet veel ruimte in. Uiteraard heb je peddels nodig en ook deze zitten erbij inbegrepen. Als laatste ga jij volledig voorbereid op pad met de bijbehorende vin, een reparatieset en een leash. Dit laatste accessoire is zeer handig wanneer je in het water valt, aangezien je supboard dan niet wegdrijft. De SEB SUP Navy – Neon Yellow is mede door de bijbehorende accessoires helemaal compleet.

De SEB SUP Navy - Neon Yellow inclusief de bijbehorende accessoires.
Credits: SEB SUP

FAQ

Waar staat ‘SUP’ voor?

‘SUP’ staat voor Stand Up Paddling. In principe verwijst dit dus naar de kern van de sport: al staand en peddelend jezelf over het water vervoeren.

Wat zijn de basisprincipes van suppen?

De sport suppen is heel toegankelijk. Er zijn een aantal technieken die je mee kunt nemen tijdens jouw eerste supavontuur, zodat je zeker weet dat je gelijk goed van start gaat:

– Ga goed op je supboard staan, oftewel zet je voeten op schouderbreedte boven de plek waar de handgreep zich bevindt (in het midden van het board).
– Neem de juiste houding aan: houd je knieën licht gebogen, recht je rug en kijk naar de horizon.
– Stel je peddel in op de juiste lengte. Een vuistregel hiervoor is dat de peddel 15 centimeter langer moet zijn dan je eigen lichaamslengte.
– Houd de peddel goed vast. Dit doe je door je ene hand boven op de peddel te plaatsen en met de andere de schacht vast te pakken. Het peddelblad moet evenwijdig zijn aan je handgreep.
– Nu ben je klaar om te gaan suppen!

Welke kleding heb je nodig wanneer je gaat suppen?

Je kan natuurlijk helemaal zelf bepalen welke kleding je aandoet wanneer je gaat suppen. We raden je aan je kledingkeuze af te stemmen op de weersomstandigheden. Wanneer het lekker warm is, kun je het beste voor bedekkende kleding kiezen die snel droogt. Ook boardshorts en een rashguard zijn echte aanraders. Bij koudere temperaturen is een wetsuit altijd handig. Je kunt ook handschoenen, laarzen en een speciale cap aanschaffen.

Hoe stap je op een supboard?

Wanneer je voor het eerst gaat beginnen met suppen, is het wel zo handig als je weet hoe je op een supboard moet gaan staan. Door onderstaande stappen te volgen sta jij binnen no time op je supboard en geniet je van een ontspannen avontuur over het water.

Stap 1. Leg je supboard in het water.
Stap 2. Kruip op je handen en knieën op het supboard.
Stap 3. Schuif jezelf naar het midden en ga rechtop zitten.
Stap 4. Leun een klein beetje achterover.
Stap 5. Zet één voet op het supboard en houd je knie gelijk met je schouder.
Stap 6. Ga langzaam rechtop staan.

AccessoiresGearMerkenSupTheOutdoors.nlWatersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.