Op deze muren klimmen de atleten tijdens de Olympische spelen 2020 in Tokio

door


In 2020 zal de klimsport voor het eerst aanwezig zijn op de Olympische Spelen en klimmen de beste klimmers de Olympische muren in Tokio. Volgens de NKBV is er dankzij het toevoegen van de klimsport aan de Olympische Spelen een nieuw tijdperk aangebroken. Het klimmen wordt tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokio onderverdeeld in lead, boulder en speed. We maken alvast kennis met de Olympische klimmuren van Tokio.

Klimmen op de muren van de Olympische Spelen van 2020

De Olympische Spelen klimsport onderdelen zal volgens de planning starten op 4 augustus in het Aomi Urban Sports Park in Tokio. En zoals we zien, zijn de voorbereidingen al een aardig eind op weg. De IFSC (International Federation of Sport Climbing) neemt de constructie en de bouw van de hallen op zich. Namens de IFSC is de Franse partij EP (Entre-Prises) aangesteld om de routes op de Olympische klimmuren te bouwen.

Test klimmen

Na het voltooien van de klimmuur, was het tijd om op de Olympische Spelen muren te klimmen tijdens een test evenement. Test klimmen is altijd onderdeel van de voorbereiding en zorgt ervoor dat de klimmuur kan worden verbeterd. Ook het test klimmen voor de 2020 Olympische Spelen in Tokio vond plaats zonder toeschouwers of Olympische atleten. Gelukkig leverde het wel mooie foto’s op.

De klimsport in Nederland

Dat de klimsport is toegevoegd als Olympisch onderdeel kan zorgen voor een grote impuls voor de sport. In 2015 waren er wereldwijd al ruim 35 miljoen klimmers, waarvan de helft onder de 25 jaar is. Er zit dus veel potentie in de klimsport de komende jaren. In Nederland zijn er ongeveer 32.000 klimmers geregistreerd en dit aantal zal alleen maar toenemen. Gelukkig zijn we er klaar voor, want Nederland heeft met ruim 50 hallen de hoogste klimhallen-dichtheid ter wereld. Erg vreemd is dat natuurlijk niet in een land zonder bergen. We zijn benieuwd wanneer ijsklimmen of echt bergbeklimmen wordt toegevoegd aan het Olympische lijstje.

klimmen olympische spelen 2020 tokio

KlimmenNieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.